Učenici Medrese u posjeti Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici

Dijeli

Danas su učenici Medrese predvođeni profesorima arapskog jezika hafizom Saidom Aličković i Suadom Smailhodžićem boravili u posjeti Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, posebno katedri arapskog jezika.

Dekan Fakulteta prof.dr. Muharem Adilović na početku je izrazio dobrodošlicu učenicima Medrese, a doc.dr. Mithad Jugo je govorio o Fakutetu, međusobnoj desetogodišnjoj saradnji Medrese i Fakulteta, posebno Odsjeka za arapski jezik i književnost i perspektivama koje ovaj Odsjek nudi.

Prof. Muhamed eš-Ševki, obratio se na arapskom jeziku i apostrofirao da je za studiozno proučavanje Kur’ana i sunneta nužno da učenici poznaju arapski jezik, poentirajući da je učenje i poznavanje arapskog jezika svjetlo. Profesor Suad Smailhodžić se zahvalio Dekanu, profesorima i studentima na dobrodošlici, riječima podrške i ohrabrenja na putu sticanja znanja. Nakon toga su studenti Halima Ljutić i Omer Sinanović kazivali stihove na arapskom jeziku.

Na kraju su profesori i učenici, zajedno sa Dekanom, obišli prostorije nove zgrade Fakuteta i opustili su se uz kahvu i čaj.

Pored Dekana, te profesora Juge i Ševkija, domaćini su bili i prof.dr. Mejra Softić i dr. Semir Rebronja.