Proučena hafiska dova mladom hafizu Madžidu Aganhodžiću

Dijeli

U džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” 11.marta 2023.godine proučena je hafiska dova 25. hafizu Medrese, učeniku drugog razreda, Madžidu Aganhodžiću. Pored članova porodice, prijatelja i hafiza koji su učenjem odlomaka iz Kur’ana uljepšali ovu svečanost, prisutni su bili mnogobrojni glavni imami, profesori sa Faklulteta islamskih nauka i Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice, te gradonačelnik Visokog i načelnik Ilijaša.

U ime domaćina obratio se direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, kao i dr. Samed Omerdić, izaslanik Muftije sarajevskog i predsjednika Školskog odbora Medrese, dr. Nedžada Grabusa, a diplomu novom hafizu uručio je izaslanik Reisu-l-uleme IZ u Bosni i Hercegovini, hafiz dr. Mensur Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove. Hafiz Malkić je koji prenio selame i čestitke uvaženog Reisu-l-uleme, i kratko se obratio prisutnim gostima. Na kraju je dovu, po želji našeg mladog hafiza, proučila njegova majka hafiza Adisa.

Hafiz Madžid Aganhodžić, sin Adisin i Nijazov, rođen je 01.8.2006. godine u Zenici. Osnovnu školu pohađao je u Gračanici i Ilijašu, a Medresu „Osman-ef. Redžović“ u Visokom je upisao 2021. i trenutno je odličan učenik drugog razreda. Učestvovao je na mnogim takmičenjima učača Kur’ana i postizao zapažene rezultate. Svojim lijepim glasom, kojim ga je Gospodar počastio, krasio je vjerske programe širom naše domovine, ali i dijaspore. Hifz je počeo učiti pred svojim roditeljima, a zvanični muhaffiz mu je hafiz dr. Safet Husejnović. Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini učio je po dva džuza dnevno u periodu od 18. februara do 3. marta, te na taj način stekao časno zvanje hafiza Kur’ana.

Molimo Gospodara da hafiz Madžid nastavi nizati uspjehe, te da bude primjer drugima u dobru.

Photo by Abdussamed Kadrić