Dvostruki europski prvak Fahrudin Adilović na završnim pripremama u Splitu

Dijeli

Dana 03.02.2023. godine, naš dvostruki europski prvak Fahrudin Adilović u sklopu Taekwondo tima Olimpik iz Sarajeva, na čelu sa uspješnim trenerom Aminom Avdović, otputovao je u Split na završne pripreme pred nastup na prestižnom G2 turniru (Turkish open 2023) u Istanbulu koji će se održati narednog vikenda. Prvi trening je odradio već u petak a u subotu i nedjelju po tri treninga sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Pripreme teku svojim tokom, a nadamo se da će naš dvostruki europski šampion narednog vikenda napraviti što bolji rezultat.

Domaćin ovih završnih trening priprema je Taekwondo klub Monter Split, a na ovim borbenim treninzima učestvuju najbolji hrvatski takmičari u ovoj konkurenciji u kojoj je Fahrudin, tako da na ovim pripremama ima posebno dobre tačmičare za završne pripreme.

Zahvaljujemo se TKD timu Olimpik Sarajevo i Monter Split na pozivu za učešće našeg takmičara u pripremnim sparing borbama, kao i Gardskoj upravi Visoko na čelu sa Gradonačelnikom Mirzom Ganićem koji je podržao našeg šampiona za odlazak na navedeno takmičenje.

Na 10th Turkish open 2023 G2 Fahrudin putuje u pratnji trenera Edina Kajevića-Kaje a koji će se održati narednog vikenda 10.02.2023. godine – 14.02.2023. godine u Istanbulu.

TAEKWODNO KOLEKTIV BOSNA!