Prijave na program stipendiranja studenata u Turskoj otvorene do 20. februara

Dijeli

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB), otvorene su i zainteresirani se mogu prijaviti do 20. februara.

U saopćenju iz YTB-a podsjetili su kako je riječ o projektu stipendiranja koji je pokrenut 1992. godine kao “Veliki studentski projekat”, a koji je otvoren u svijetu 2012. godine kao brend “Turkiye Burslari”. Riječ je o konkursu za dodjelu stipendija za dodiplomske, master i doktorske studije stranim studentima.

Turska u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“, za studente dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, otvara vrata mladim ljudima iz brojnih zemalja.

Riječ je ujedno i o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja, a ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara. Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet stranice “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/”.

“Turkiye Burslari”, koji se izdvaja svojim širokim spektrom mogućnosti za međunarodne studente u odnosu na druge programe stipendiranja, svake godine prima rekordan broj prijava, prenosi Anadolija.

Program stipendija poznat je kao najsveobuhvatniji program stipendiranja na svijetu koji uključuje smještaj na fakultetima, mjesečnu stipendiju, školarinu za fakultet, zdravstveno osiguranje, studentski dom, besplatne stručne i akademske programe te troškove povratne avionske karte.

(Preporod.info)