Na Svjetskom kupu u Francuskoj Lejla Njemčević osvojila drugo mjesto

Dijeli

Bosanskohercegovačka biciklistkinja i prva biciklistkinja na svjetskoj maraton ranking listi Lejla Njemčević osvojila je drugo mjesto na Svjetskom kupu u Francuskoj.

 

Utrka održana u Morzineu bila je do sada najteža u organizaciji Svjetske biciklističke federacije, dužine 101 kilometar sa 4.400 metara visinskog uspona. Nakon duge borbe sa Lejlom Njemčević koja je trajala 6 sati i 10 minuta, pobjedu je odnijela Vera Looser sa prednošću od jednu minutu i 40 sekundi, a treće mjesto zauzela je državna prvakinja Švicarske Irina Luetzelschwab.

Foto: womeninadria.ba

“Izuzetno sam sretna da sam zadržala crveni dres lidera Svjetske serije sa još jednim drugim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj. Naš glavni cilj sezone je osvojanje Svjetske serije i jednu utrku prije kraja imam veliku prednost. Znali smo da je staza u Morzineu jedna od najtežih ikada u organizaciji UCI-a, ipak od samog starta sam se osjećala veoma dobro tako da sam preuzela vodstvo i diktirala tempo. Veliki dio utrke se odvijao na preko 2.000 metara uspona, tako da sam na zadnjem usponu izgubila dosta energije što mi je otežalo posljednji tehnički spust. Pokazatelj sjajne forme ove sezone je da smo uspjeli se pripremiti za sve utrke Svjetskog kupa i osvojiti podij a time više što je svaki bio konfiguracijski veoma različit, od prvog ravničarskog do posljednjeg u Francuskoj sa skoro 4.500 metara uspona“,rekla je Lejla Njemčević.

scsport