Ponizio me klub za koji sam odigrao preko 500 utakmica

Dijeli

Leonardo Bonucci je nakon ukupno deset godina u dvije gaže te 502 utakmice za Juventus, s kojim je osvojio devet italijanskih naslova i četiri kupa, morao otići iz kluba čija je legenda.

Foto: twitter

Potjeran je iako je htio ostati i bio spreman na degradaciju do statusa zadnje rezerve samo kako bi okončao karijeru u omiljenom klubu. O svojoj ogorčenosti ključnim ljudima kluba novi stoper Union Berlina govorio je u intervjuu za Mediaset, koji je postao top tema u Italiji.

“Čitam i slušam nevjerojatne laži koje se iz Juventusa šire o meni, u čemu prednjači trener Allegri. Nije istina da mi je u oktobru prošle i februaru ove godine rečeno da klub želi da odem na kraju sezone. To mi je priopćeno tek 13. jula, kada su mi u kuću došli direktori Giuntoli i Manna te me obavijestili da više nisam član momčadi.

Objasnili su mi da moja prisutnost u ekipi potkopava njen rast. Tako me nezamislivo ponizio klub za koji sam odigrao više od 500 utakmica. I to su mi napravili dva mjeseca nakon što sam vodstvu kluba rekao da sam spreman ostati kao peti ili šesti izbor na stoperu kako bih pomagao mladim igračima.”

“Želim zahvaliti brojnim nogometašima koji su me nazvali i izrazili mi podršku i suosjećanje zbog ogromnog nepoštovanja Juventusa prema meni. Pirlo, Buffon, Chiellini i novi izbornik Spalletti samo su neki od njih. Kad smo kod selektora moja želja i plan je igrati za Italiju na Euru idućeg ljeta”.

scsport