Održana sportska manifestacija „Olympic Day“

Dijeli

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovini, te u saradnji sa Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom, u parku „Ravne 2“ danas je održana sportska manifestacija „Olympic Day“, događaj koji organizuju sve članice MOK-a s ciljem promocije sporta i sportskih vrijednosti kod mladih.

Ovo je prvi put da je jedan ovakav događaj povjeren jednoj nevladinoj organizaciji ili fondaciji, a na prekrasnim sportskim terenima parka „Ravne 2“ u sportskim disciplinama se nadmetalo preko 150 učenika iz šest visočkih osnovnih škola.

– Ovdje bitiše povjerenje, poštovanje, prijateljstvo, respekt i fair play, i to su vrijednosti koje trebaju da usmjeravaju odgovorne ljude kako bismo kroz taj sistem vrijednosti zadržali mladost u BiH. – kazao je u obraćanju Izet Radžo, potpredsjednik OK BiH.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i brojni gosti iz javnog života, ministri u Vladi Federacije i Vladi Zeničko – dobojskog kantona, kao i ambasadorica Francuske u našoj zemlji Christine Toudic.

Mladi sportisti su imali priliku da se okušaju u ukupno šest sportova i to taekwondou, rukometu, stonom tenisu, karateu, tenisu, odbojci, košarci, streljaštvu i fudbalu, a pridružili su im se i neki od naših vrhunskih sportista i olimpijaca, Elvedina Muzaferija, Esma Alić, Emir Lokmić, Strahinja Erić i Nedžad Husić. Prisutne učenike i goste pozdravio je i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je poželio dobrodošlicu u naš grad.

– Svima želim da s ovog posebnog mjesta ponesu lijepe i pozitivne utiske. Visoko je grad sporta, ulažemo značajna sredstva u naše sportske klubove, a posebno smo ponosni na našu olimpijku Elvedinu Muzaferija, koja treba da bude uzor mladim ljudima. Svima želim da se dobro zabavite, i da nam se ponovo vratite da zajedno uživamo u ljepotama i onome što imamo da pokažemo u Visokom. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Prisutni su mladim sportistima čestitali na učešću na ovom interesantnom sportskom događaju, dok su Olimpijski komitet BiH i Fondacija dobili brojne čestitke za odabir mjesta i perfektnu organizaciju ovog događaja.

FB page Mirza Ganić