Ogrešević oštar: Trojki je Čović preči od herojske Krajine

Dijeli

Razumijemo da oktroisana Vlada ima empatiju kada se dogode tragedije u drugim državama. Tada su ažurni i aktivni.

“Oktroisana Vlada Federacije BiH, u pauzi današnjeg kadrovskog ispunjavanja želja HDZ-u, a prije posjete premijera Nikšića utakmici u Zenici i druženja s Čovićem i Konakovićem, sjetila se konačno Krajine, koja se već danima bori s katastrofalnim poplavama.

Foto: Politicki.ba

A, možda bi bilo bolje da se nisu nikako sjetili, nego ovako ponižavajuće, s obzirom na to da su odlučili izdvojiti mizernih 500.000 KM za sva pogođena područja, a da se štete mjere desetinama miliona maraka. I ta, praktično, sića koju su izdvojili, s obzirom na razmjere šteta, bit će podijeljena po stranačkoj liniji”, napisao je Nermin Ogrešević.

Gradonačelnik Cazina  i predsjednik Narodnog evropskog saveza oštro je kritizirao Trojku.

“Indikativno, poplavama pogođenom Cazinu nije odobrena niti marka!

Razumijemo da oktroisana Vlada ima empatiju kada se dogode tragedije u drugim državama. Tada su ažurni i aktivni.

Ali ponižavati Krajinu mizernim izdvajanjem sadake iz Budžeta, kažnjavati politički nepodobne, a sve to dok Krajišnici prepušteni sami sebi proživljavaju još jednu besanu i neizvjesnu noć, kada hiljade ljudi strahuje da će ostati bez krova nad glavom, bez usjeva, bez posla, može samo neko ko se odrodio od svog naroda, a da još nije pošteno ni sjeo u željno čekanu fotelju.

Neko kome je druženje s Čovićem i gledanje kako navijači Zrinjskog okreću leđa prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine važnije od herojske Krajine”, napisao je Ogrešević.

Politicki.ba